Collectief pensioen

Voordelen collectief pensioen

  • Lagere kosten
  • Delen van de risico's
  • Rendement is hoger

Lagere kosten
Pensioenfondsen regelen pensioen voor veel mensen tegelijk, waardoor ze goedkoop werken. Hierdoor gaat er maar een klein deel van de opbrengst van het beleggen op aan de kosten. Uit onderzoek van De Nederlansche Bank is gebleken dat kosten van pensioenfondsen veel lager zijn dan bij individuele regelingen.

Delen van de risico's
Een deel van de pensioen premies worden belegd, maar dit beleggen kent ook een aantal risico's. Maar doordat er belegd wordt met een grote groep, over een lange periode, worden de risico's van het beleggen minder en worden deze verspreidt.

Rendement is hoger
Doordat de premies kunnen worden belegd over een lange periode en doordat er een grote groep premie betalers is, kan dit een hoger rendement opleveren.

Collectief pensioen kiezer

Voor online uw pensioenadvies te krijgen kunt u gebruik maken van een Collectie Pensioen Kiezer. In deze Collectieve pensioen kiezer zijn 6 verzekeraars opgenomen, onder andere: Aegon, Avero Achmea, Delta LlOyd, Generali, Nationale Nederlanden en Zwitserleven. U krijgt  bij deze kiezer een overzicht van de 3 beste pensioenregelingen die bij u passen. Wilt u meer informatie over de collectieve pensioen kiezer? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

AOW

Eerste pijler Het Nederlandse pensioenstelsel bestaat uit drie pijlers. Afhankelijk van de persoonlijke situatie krijgt

Lees meer

Pensioenopbouw in eigen beheer

In de derde pijler van het pensioen is het de bedoeling dat de medewerker zelf een manier zoekt om een pensioengat op te

Lees meer

Bedrijfstakpensioenfonds

In Nederland kan een pensioenfonds verplicht zijn of niet, dit wordt vastgesteld door de minister. Geldt er een verplich

Lees meer