Beschikbare-premieregeling

De beschikbare-premieregeling is een van de regelingen die kan worden gekozen door werknemers.  Deze premie is op basis van een pensioenkapitaal. Met het geld wat apart is gezet wordt op de datum van het pensioen, pensioen ingekocht. De hoogte en de vorm van het pensioen staan bij de beschikbare-premieregelingen niet van te voren vast. De premie kan op drie manieren worden besteed. Door middel van beleggen of door gegarandeerd pensioenkapitaal. Het pensioenkapitaal staat bij deze optie vast, maar de hoogte van de uitkering niet. En als laatste de gegarandeerde pensioenuitkering.

Middelloonregeling

De middelloonregeling is ook een pensioenregeling voor werknemers. De hoogte van deze pensioenen zijn afhankelijk van twee elementen. Het eerste element bij een middelloonregeling is het salaris en het tweede de periode dat hij of zij in dienst is bij de werkgever. Het grootste voordeel van dit pensioen voor werknemers is dat er een gegarandeerd pensioen is. Het grootste voordeel van dit pensioen voor werkgevers is dat er een keuze is voor beheersbare pensioenlasten.

Eindloonregeling

Bij een eindloonregeling hangt het pensioen af van de hoogte van het laatst verdiende loon. Dit stelsel is erg gunstig voor mensen die carrière hebben gemaakt. Er wordt namelijk bij een eindloonregeling gedaan alsof het laatst verdiende salaris altijd is verdiend en hiervoor pensioenpremie is betaald. Dit is minder gunstig voor de werkgevers, zij pas weten aan het einde weten hoeveel er nodig is.

Wilt u weten welke pensioenregeling bij uw onderneming past? Neem deel aan de collectief pensioen kiezer en krijg drie offertes die het beste bij uw onderneming aansluiten. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op via het contactformulier

Premie Pensioen Instelling

Sinds de nieuwe wet op 1 januari 2011, is een nieuwe pensioenuitvoerder PPI mogelijk gemaakt. Naast [...]

Lees meer

Bedrijfstakpensioenfonds

In Nederland kan een pensioenfonds verplicht zijn of niet, dit wordt vastgesteld door de minister. G[...]

Lees meer

Collectief pensioen

Bij een collectief pensioen is er maar één contractsnummer met één tarie[...]

Lees meer